buitenschoolse opvang

Naar de basisschool!
Vanaf 4 jaar mogen de kinderen naar de basisschool; een spannende tijd voor iedereen! Van de oudste in de groep is jullie kleuter ineens weer de jongste in de klas. Dat is even wennen. Zijn jullie aan het werk, dan zitten wij voor jullie kind klaar met een ‘kopje thee en een koekje’. We geven de kinderen de tijd om te vertellen wat er allemaal gebeurd is die dag; de leuke en minder leuke dingen. Daarna vrij spelletjes spelen, knutselen, zwemmen, buitenspelen; alles mag, niets moet. Soms staat er een lekker soepje klaar of mogen de kinderen zelf macaroni koken.De buitenschoolse opvang richt zich op kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

bsoIn de vakanties is de opvang in Tubbergen (locatie De Wiekslag) de centrale BSO voor alle kinderen uit Tubbergen, Vasse en Langeveen. Er is dan altijd wel een leeftijdsgenootje om mee te spelen en bovendien leer je kinderen uit andere dorpen kennen. Tijdens de vakanties geldt dat er een speciaal vakantieprogramma, vol leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten.

Binnen de Buitenschoolse opvang zijn diverse vormen van opvang mogelijk:
Voorschoolse opvang  Bij de Voorschoolse opvang gaat het om opvang voor schooltijd. De pedagogisch medewerkers dragen er zorg voor dat de kinderen op tijd en in alle rust naar school en/of hun klas worden gebracht.
Naschoolse opvang  Bij de naschoolse opvang gaat het om opvang na schooltijd. De kinderen worden door ons bij school opgehaald, waarna wij eerst in een vaste basisgroep wat drinken en fruit eten. Dit geeft de kinderen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen. Daarna is er tijd om te spelen.
Vakantieopvang  Tijdens de schoolvakantieweken bieden wij vakantieopvang. In deze vakantieperiodes is de vertrouwde groepsleiding aanwezig. Tijdens de vakantieopvang worden er speciale programma´s gemaakt met activiteiten en uitstapjes.

SKIK kinderopvang biedt buitenschoolse opvang aan op de volgende locaties:

Tubbergen:
  • De Wiekslag
  • De Acehof
Vasse:
  • Het Eschhoes
Langeveen:
 • Tenniscomplex De Iemenslag